Za bolji studentski život u Foči i Palama 1,62 miliona

D. K.
Za bolji studentski život u Foči i Palama 1,62 miliona

Banjaluka - Studenti u Foči i Palama uskoro će dobiti bolje uslove stanovanja jer su juče potpisani ugovori o nabavci namještaja za opremanje domova u tim opštinama, čija je vrijednost 1,62 miliona maraka.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević naglasio je da će zahvaljujući nabavci opreme, kvalitetniji smještaj i uslove za učenje imati 590 studenata na Palama i 350 u Foči, kao i svi studenti fočanskog Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta.

- Vrijednost ugovora je 1,62 miliona maraka, a novac za nabavku namještaja obezbijeđen je iz budžeta RS za ovu godinu. Rok za realizaciju ugovora je 60 dana - rekao je Malešević poslije potpisivanja ugovora.

Prema Maleševićevim riječima, za potpuno opremanje studentskih domova u Foči i Palama treba ponovo raspisati i tender za nabavku opreme za kuhinje.

Na pitanje dokle je stiglo opremanje četvrtog paviljona studentskog doma u Banjaluci, Malešević je kazao da je u proceduri javnih nabavki bilo neosnovanih žalbi određenih ponuđača, te da treba sačekati krajnji epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana