Za bolje uslove đaka u Nevesinju 20.000 maraka

Srna
Za bolje uslove đaka u Nevesinju 20.000 maraka

Nevesinje - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uplatio je 20.000 maraka Osnovnoj školi "Risto Proroković" u Nevesinju, koja će uveliko pomoći poboljšanju uslova rada i bezbjednosti učenika, rekla je direktorica škole Mara Šaran.

- To nam daje obavezu da i dalje radimo na poboljšanju uslova u školi i unapređenju nastavnog procesa - rekla je Šaranova i istakla da će novac biti utrošen za unutrašnje uređenje, odnosno za izmjenu staklene stijenke koja se nalazi pored stepeništa u velikom objektu škole, te za izmjenu podova u malom objektu škole.

Šaranova je navela da do 2012. nije bilo ulaganja u školske objekte i da su bili u vrlo lošem stanju, a od tada je promijenjen krov, urađeni su mokri čvorovi, uvedeno grijanje, sanirane učionice, namještaj u učionicama te sanirana sportska dvorana.

Dodala je da je za ove projekte od 2022. do 2016. uloženo 426.288 KM.

- Od toga je oko 250.000 KM obezbijedila Vlada RS, dok smo za centralno grijanje dobili donaciju ambasade Japana od 181.595 KM u kojoj je takođe učestvovala Vlada plativši PDV - navela je Šaranova.

- Naša škola jedna je od najvećih u Republici Srpskoj sa 1.080 učenika i deset područnih škola. U svemu ovome ne zanemarujemo ni područna odjeljenja i trudimo se da i u njima poboljšamo uslove - navela je Šaranova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana