Za „Acine korake „pješače i po kiši: Hodočasnici krenuli iz Laktaša

Miloš Vasiljević
Foto: Ustupljena fotografija

PRNjAVOR - Sa vjerom u Boga i uz podršku rodbine, prijatelja ali i Aleksandra Milinkovića za kojeg hodaju, petorica hodočasnika jutros su 8.30 časova krenuli na putovanje iz Laktaša, a u planu im je da 29. aprila dođu do manastira Tumane.

-Podršku nam ljudi daju na svakom koraku - priča Vladimir Jovanić, jedan od hodočasnika za „Glas Srpske”.

Dodaje da ih, kako su  i očekivali već prvog dana putovanja prati kiša. Ni ona, naglašava, nije, problem jer imaju adekvatnu opremu.

 - Blizu smo Prnjavora, pratila nas je kiša, ali ništa nije problem, imamo jaku volju, a i dobro smo se pripremili.  Pješačimo “za Acine korake”, idemo lagano, a u prosjeku ćemo dnevno prelaziti oko 45 kilometara. Za sutra je planirano da stignemo do Dervente - rekao je Jovanić.

Tokom 12 dana preći će oko 460 kilometara.

Lani su ovi mladići išli do manastira Ostrog kako bi pomogli svom sugrađaninu Aci, a humanitarnu misiju nastavljaju ove godine posjetom svetinjama - manastirima Nimnik i Tumane.

Oosim Predraga Stankovića, koji ne može da im se pridruži zbog povrede noge  na put ka manastiru Tumane idu Gordan Vasilić, Dragan Savić, Srđan Stanković, Srđan Gajić i Vladimir Jovanić.

Aleksandar Milinković je 2019. godine prilikom skoka u vodu zadobio teške povrede i danas je na rehabilitaciji i vježbama. Nakon nesreće se liječio u UKC RS i imao je više operacija vratnih pršljenova. Liječio se i u Zavodu “Dr Miroslav Zotović”, a onda je premješten u kliniku u Novom Sadu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana