Vuković pozvao građane da glasaju na izborima u Srbiji

Srna
Vuković pozvao građane da glasaju na izborima u Srbiji

Istočno Sarajevo - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković pozvao je građane Istočnog Sarajeva koji imaju dvojno državljanstvo i ispunjavaju potrebne uslove da ostvare svoje biračko pravo i glasaju na izborima u Srbiji.

Vuković je pozvao i ostale građane Republike Srpske koji, osim državljanstva BiH, imaju državljanstvo Srbije, da izađu na glasačka mjesta i daju svoj glas nekom od kandidata za Skupštinu Srbije i kandidatima u lokalnim samoupravama, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Ne treba podsjećati koliko su značajni naši odnosi sa Srbijom i specijalne, paralelne veze koje imamo. Moram da podsjetim naše građane da Hrvati iz zapadne Hercegovine svojim glasom u znatnoj mjeri utiču i na ishod glasanja u Hrvatskoj”, naveo je Vuković.

Vuković ističe da bi to trebalo da postane praksa građana Republike Srpske, a o svemu što je potrebno za ostvarivanje biračkog prava mogu da se informišu u Ambasadi Srbije u Sarajevu, kao i konzulatima.

U Srbiji će 21. juna biti održani parlamentarni izbori, izbori za pokrajinski parlament u Vojvodini i većinu skupština lokalnih samouprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana