Vukosavlje: Štab za vanredne situacije za Fond solidarnosti Republike Srpske 5.000 KM

Srna
Vukosavlje: Štab za vanredne situacije za Fond solidarnosti Republike Srpske 5.000 KM

VUKOSAVLjE - Štab za vanredne situacije Vukosavlje donio je odluku da iz opštinskog budžeta na račun Fonda solidarnosti Republike Srpske za ublažavanje posljedica epidemije virusom korona bude uplaćeno 5.000 KM.

Opštinski Štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici donio olduku da preraspodjelom sredstava u budžetu bude obezbijeđeno 35.000 KM za suzbijanje širenja pandemije, sanaciju posljedica izazvanih novim virusom korona u Vukosavlju, te učešće ove opštine u Fondu solidarnosti Republike Srpske.

Zamjenik načelnika opštine Vukosavlje Dejan Jović novinarima je rekao da su sredstva, osim donacije Fondu solidarnosti, predviđena i za funkcionisanje karantina, te pomoć privrednicima koji su zbog nastale situacije prestali sa radom ili rade sa smanjenim kapacitetom.

"Iz ovih sredstava opština će refundirati porez na dohodak svim preduzećima kojima je bio zabranjen ili ograničen rad tokom pandemije, a koja podnesu zahtjev lokalnoj upravi", rekao je Jović, koji je i član opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Jović je naveo da je odlukom Štaba odgođeno plaćanje opštinskih taksa do kraja godine, a da će Skupštini opštine na prvoj narednoj sjednici biti predloženo da ova taksa bude potpuno ukinuta za 2020. godinu.

On je istakao da je Štab oslobodio privrednike plaćanja zakupnina za korištenje prostora koji je u vlasništvu opštine.

"Komunalna i druga javna preduzeća i ustanove, i pored rada u otežanim uslovima, zadovoljavaju potrebe građana i do sada nisu zabilježene teškoće u zdravstvenoj zaštiti, komunalnim uslugama, snabdijevanju vodom i strujom, kao i uslugama lokalne uprave", rekao je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana