Vukosavlje: "1.000 za budućnost" za osnovce 60 mini-računara i pet rutera

Srna
Vukosavlje: "1.000 za budućnost" za osnovce 60 mini-računara i pet rutera

VUKOSAVLjE - Savjetnik ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Nikola Dragović uručio je danas u Vukosavlju 60 mini-računara i pet mini-rutera za učenike Osnovne škole "Aleksa Šantić".

Dragović je rekao da je donacija računarske opreme dio projekta "1.000 za budućnost", koji je Ministarstvo pokrenulo u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama s ciljem nabavke 1.000 računara za nerazvijene opštine u Republici Srpskoj, među kojima je i Vukosavlje.

"Računari su četvrte generacije, opremljeni su softverima koji će pomoći učenicima osnovne škole da načine prve informatičke korake, te da sa nastavnicima uspješno završe školu na daljinu", naveo je Dragović.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić zahvalio je Ministarstvu i kompanijama "M:tel", "Lanako" i "Prointer" za donaciju koja je izuzetno važna za organizovanje nastave u vrijeme epidemije.

"Društveno odgovornom inicijativom, koju je Ministarstvo pokrenulo za vrijeme epidemije, pokazan je i značaj savremenih tehnologija koje će u ovom slučaju pomoći da se ne zaustavi proces obrazovanja", rekao je Rakić.

Direktor škole Vesna Pašalić navela je da će računare dobiti učenici sedmih i osmih razreda.

"Onlajn nastava se do sada uspješno realizovala, bila je dobra saradnja sa učenicima, nastavnicima i roditeljima, a sa novom opremom će se lakše realizovati nastavni plan i program", istakla je Pašalićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana