Vučić: Srbija nastavlja da ulaže u Srpsku

Srna
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

STANARI- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je presrećan što je danas u Stanarima, te da je Srbija uložila više od 3,5 miliona KM za izgradnju Doma zdravlja u ovoj lokalnij zajednici.

"Za mene je ogromna čast što sam ovdje na otvaranju prelijepog Doma zdravlja", rekao je Vučić u obraćanju povodom otvaranja Doma zdravlja "Srbija".

On je naglasio da ima mnogo objekata u Srpskoj u koje je Srbija ulagala novac, te da će tako biti nastavljeno sa najvećom srećom, pažnjom i ljubavlju.

"Nastavićemo koliko god možemo da pomožemo Republici Srpskoj i našem narodu. Vi Srbiji pomažete opstankom na svojim vjekovnim ognjištima i ljubavlju prema nama", dodao je Vučić.

On kaže da je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dogovorio da, šta god da bude, Srpska ne može i nikada neće da ide protiv Srbije, a Srbija nikada ništa neće učiniti protiv interesa Srpske.

"Ne samo da imate predsjednika Srbije koji jednako voli Srbiju, kao i Republiku Srpsku, nego i narod u Srbiji voli Srpsku. Volimo vas kao što i vi volite nas", rekao je Vučić.

Načelnik Opštine Stanara Radojica Čelić uručio je Vučiću povelju počasnog građanina.

Izgradnju Doma zdravlja "Srbija" finansirala je Vlada Srbije. Ova zdravstvena ustanova sa 59 zaposlenih, četiri tima porodične medicine, laboratorijom i Službom hitne pomoći, imaće i Centar za bazičnu rehabilitaciju, RTG kabinet, pedijatriju, ginekologiju, Higijensko-epidemiološka službu, te druge usluge koje pripadaju nivou primarne zdravstvene zaštite.

Kamen temeljac položen je 15. jula 2022. godine u prisustvu tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića i konzula Srbije u Banjaluci Vesne Marinković.

Povezane vijesti

Dodik i Vučić stigli u Stanare

Pogledajte kako izgleda novi Dom zdravlja "Srbija" u Stanarima (FOTO/VIDEO)

Vučiću uručena povelja opštine Stanari

Cvijanović poželjela dobrodošlicu Vučiću u Stanare i Srpsku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana