Vrtić organizovao modnu reviju za pomoć sestrama Gojić

Srna
Vrtić organizovao modnu reviju za pomoć sestrama Gojić

Doboj - U Doboju je večeras održana humanitarna modna revija djece iz vrtića "Mala industrija" s ciljem prikupljanja novca za liječenje sestara Katarine i Anđele Gojić koje su oboljele od rijetke i fatalne bolesti Sanfilipo sindroma tip A.

Vladanka Gojić, majka oboljelih sestara koje se od 2013. godine liječe na klinici u Gracu, kaže da je dobrodošla svaka pomoć i podrška s obzirom na to da je bolest, od koje obolijeva jedno od 100.000 djece, veoma progresivna.


"Naša borba započela je 2010. godine. Nažalost, konačnog lijeka nema. Lijek koji usporava progresiju na mjesečnom nivou za njih dvije košta oko 1.500 evra", kaže Vladanka i dodaje da to nisu jedini troškovi - samo koncentrator kiseonika košta 8.400 KM.

Ona napominje da većinu troškova liječenja ne snosi Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Predstavnik "Male industrije" Jasmina Panić rekla je novinarima da humanost treba njegovati od malih nogu i da je večerašnja aktivnost prava prilika da se to i pokaže.

Humanitarna modna revija održana je u Hotelu "Park" u Doboju, a program pod nazivom "Djeca za djecu" vodio je poznati kompozitor i autor tv-emisija Minja Subota.

Sestre Gojić rođene su potpuno zdrave, a od treće godine oboljele su od izuzetno rijetke bolesti mukopolisaharidoze tip 3A koja nije vidljiva po rođenju, a čiji ishod, nažalost, u periodu od desete do dvadesete godine obično bude koban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana