Vrtić i most niču do jeseni

K. Ć.
Vrtić i most niču do jeseni

Srebrenica, Bratunac - Najmlađi Srebreničani do jeseni će dobiti novo obdanište, a tada bi trebalo da bude završena i gradnja mosta na rijeci Drini između Bratunca i Ljubovije - "Bratoljuba".

Kamen temeljac za gradnju vrtića postavili su juče potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović, načelnik Srebrenice Mladen Grujičić i rezidentni predstavnik UNDP-a za BiH Sezin Sinanoglu. Rok za završetak radova, koje sa 804.261 evrom finansira Vlada Srbije, je 15. septembar.

- Ova djeca zajedno idu u vrtić, bošnjačka i srpska djeca zajedno idu u školu i tako će biti i u budućnosti. Mi imamo obavezu da stvorimo bolje uslove za stanovnike, da omogućimo prosperitet i razvoj - rekao je Grujičić.

Osim gradnje vrtića, ozvaničen je i projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice u Srebrenici u vrijednosti od 688.976 evra, koji se takođe realizuje sredstvima Vlade Srbije.

Mihajlovićeva je izjavila da, osim gradnje mosta "Bratoljub", predstoji rekonstrukcija još 11 mostova između Srbije i BiH.

- Potrebno je da se u septembru završe započeti objekti, kao što su most preko Drine, obdanište i saobraćajnica u Srebrenici. Nakon toga predstoje novi zajednički projekti, dok će u Srebrenici i pre jeseni krenuti gradnja još nekih infrastrukturnih objekata - istakla je Mihajlovićeva.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, koji je juče sa načelnikom Bratunca Nedeljkom Mlađenovićem obišao gradilište, istakao je da će most "Bratoljub" početkom maja spojiti dvije obale, te najavio da bi svi radovi koji prate gradnju mosta trebalo da budu završeni do kraja godine.

Mlađenović je kazao da će se gradnjom mosta stvoriti uslovi za privlačenje investitora i brži razvoj ove opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana