Vrijedan poklon Domu zdravlja u Rogatici od zemljaka iz Beograda

S. M.
Vrijedan poklon Domu zdravlja u Rogatici od zemljaka iz Beograda

ROGATICA - Dom zdravlja “Dr Zoran Mitrović” u Rogatici dobio je od Udruženja Romanijaca u Beogradu vrijedan poklon. Riječ je o najsavremenijem ultrazvučnom aparatu za specijalističke preglede pacijenata čija je vrijednost skoro 40.000 maraka.

U ime udruženja aparat su direktoru rogatičkog Doma zdravlja Siniši Milješiću predali potpredsjednik Obrad Galović i sekretar Mladen Đurković uz napomenu da je ovo tek prvi ovakav poklon koji će doći na Romaniju. Već se skupljaju novčana sredstva od pojedinaca i drugih donatora za kupovinu ovakvih aparata koji će biti uručeni domovima zdravlja u Sokocu i Han Pijesku.

Milješić je rekao da će novi aparat zamijeniti postojeći, star skoro 20 godina, i služiće za specijalističke preglede u oblasti kardiologije, neurologije, radiologije, urologije i stomačnih problema, za koje su posebno pripremljene dvije ordinacije u dijelu nove zgrade Doma zdravlja.

- Stari ultrazvučni aparat neće biti otpisan. Ima već novu namjenu u prostorijama ginekologije, ali ga moramo podmladiti novom sondom - rekao je Milješić.      

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana