Vrhunski ariljski tekstil šiju u Rogatici

S. M.
Vrhunski ariljski tekstil šiju u Rogatici

Rogatica - Preduzeće za proizvodnju veša "Domino" iz Arilja, u saradnji sa rogatičkom trgovinskom firmom "Mineks", otvorilo je u ovoj opštini pogon u kojem će se šiti dio proizvoda za tržište RS i FBiH.

Pogon, u kojem je zaposleno pet radnika, počeo je juče sa radom, a u planu je proširenje proizvodnje. Ideja o otvaranju proizvodnog pogona u Rogatici izrodila se iz dugogodišnje saradnje sa "Mineksom", kao ekskluzivnim snabdjevačem veša iz Arilja za tržište RS i FBiH.

- Za početak idemo oprezno. Pod povoljnim uslovima obezbijedili smo funkcionalne prostorije u kojima ćemo raditi sa šest modernih šivaćih mašina i pet radnika. To su uglavnom bivši šivači "Jasne" koji su ostali bez posla nakon zatvaranja njihovih firmi - rekao je direktor "Mineksa" Nebojša Popović.

Dodao je da su podršku dobili i od lokalne zajednice, ali i Zavoda za zapošljavanje RS, a plan je da do kraja godine bude zaposleno još najmanje pet radnika.

- Polako vraćamo tekstil u Rogaticu, od kojeg su prije posljednjeg rata živjele mnoge porodice. Njihovi članovi su radili u fabrici "Roteks", čija su ćebad po kvalitetu bila bolja i od čuvenih "Vuteksovih" iz Vukovara - rekao je Popović.

Radnike "Domina" primio je i načelnik Rogatice Milorad Jagodić poželjevši im uspjeh.       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana