Vrapčići traže pojačanje

Danijela Stokanić
Vrapčići traže pojačanje

Banjaluka - Najpopularniji Dječiji hor "Vrapčići", koji već drugu deceniju uveseljava mališane u gradovima Srpske i šire, počeo je sa prijemom novih članova.

Kako je objasnio umjetnički rukovodilac i osnivač "Vrapčića" Branislav - Bane Đaković prijem novih članova u najpopularniji hor među najmlađim ljubiteljima muzike je u toku, a audicije se održavaju na probama svake subote od 11 do 12 časova i nedjelje u terminu od 12 do 13 časova u Domu omladine.

- U naš hor učlanjuju se djeca od tri do 12 godina. Najbitnije je da mališani koji odluče da nam se pridruže vole muziku i uživaju u našim pjesmama - rekao je Đaković.

Dodao je da novi članovi u početku zajedno s roditeljima prisustvuju probama i postepeno se uključuju u rad hora.

- Prilagođavanje traje nekoliko proba, jer djeca koja počinju da pjevaju u horu već znaju dosta naših pjesama koje su prilagođene njihovom uzrastu. Zbog toga ti mališani vrlo brzo postaju naši članovi, koje uključujemo u plan rada hora - istakao je Đaković.

Prema njegovim riječima, u horu trenutno ima oko 90 aktivnih članova, a kroz hor za dvije decenije prošlo je više od 3.000 mališana.

- Do sada smo snimili više od 100 pjesma, 14 različitih izdanja, imamo devet CD-ova, dvije pjesmarice, DVD izdanje i još mnogo toga - ističe Đaković i najavljuje da će na ovogodišnjem godišnjem koncertu biti promovisano novo DVD izdanje.

Ovaj hor je, pored svojih spektakularnih koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao i na mnogobrojnim festivalima dječije muzike, gdje su osvojili vrijedne nagrade. Takođe, svoj doprinos "Vrapčići" su dali učestvujući i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima, gdje su pomagali bolesnoj i nezbrinutoj djeci.

"Vrapčići" su u svom dugogodišnjem postojanju imali mnogo koncerata i nastupa, a najvažniji su bili na "Zmajevim igrama" u Novom Sadu, na manifestaciji "Radost Evrope" u "Beogradskoj areni"...

Roditelji

Da je mnogim banjalučkim roditeljima veliko zadovoljstvo što "Vrapčići" postoje, dokazuju i riječi sugrađanke Jelene Vukojević.

- To su prave vrijednosti na kojima djeca treba da odrastaju. Imam dvije kćerke, od 12 i četiri godine i obje su odrastale na pjesmicama omiljenog hora. Mlađu kćerku ove godine planiram da upišem u ovaj hor, dok je starija za to već prevelika - rekla je Vukojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana