Vojislav Vuković šest decenija sakuplja trofeje

D. K.
Vojislav Vuković šest decenija sakuplja trofeje

Kotor Varoš - Osamdesetogodišnji Vojislav Vuković, jedan od najstarijih članova Sportskog ribolovnog društva Kotor Varoš, već šest decenija druguje sa ribarskim štapom i ne pomišlja da ga odloži.

Odlično se sjeća kada ga je rođak Žarko Božičević u rodnim Šipragama prvi put poveo u ribolov na Vrbanju. Već tada je znao da se od rijeke više neće odvajati.

- Najviše me je privlačilo pecanje potočne pastrmke. Tajne lova na ovu fantastičnu ribu mi je otkrio ribolovac Omer Šipraga zvani Poglavica. On me je naučio stavljati mušicu na udicu i druge sitnice važne za ribare - ispričao je Vuković.

Među brojnim trofejima posebno mu je u sjećanju ostala mladica od sedam kilograma, koju je upecao na Vrbanji. Rado se prisjeća i pobjeda na klupskim takmičenjima, a mlađim kolegama poručuje da će ih biti još.

Dok priča o svojoj životnoj strasti, starina Vojo sa zabrinutošću kaže da su rijeke svakim danom sve zagađenije, a da je krivolovaca sve više, što se osjeti na ribljem fondu.

- Nekada su ribari iz drugih sredina dolazili na Vrbanju, dok u posljednje vrijeme Kotorvarošani odlaze u ribarenje na Vrbas, Savu, Unu i Sanu - kaže Vuković dok zabacuje za novi trofej.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana