Vodostaj Sane i dalje u porastu

Srna
Vodostaj Sane i dalje u porastu

PRIJEDOR - Vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu kod gradskog mosta u Prijedoru trenutno je 400 centimetara, a Gomjenice 425 centimetara, saopšteno je večeras iz prijedorske Gradske uprave.

Na terenu su i dalje ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, čiji pripadnici ističu da nema izlivanja rijeka iz korita.

Šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta rekao je da vodostaj Sane uzvodno u Ključu stagnira, a u Sanskom Mostu opada, što su pokazatelji da će situacija i u Prijedoru biti uskoro povoljnija.

-Na vodostaj od 420 centimetara na području grada proglašava se prvi stepen odbrane od poplava, a budući da kiša više ne pada, u narednim satima očekujemo stagnaciju i opadanje vodostaja  - naglasio je Krneta.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedora Radovan Martić potvrdio je da su imali jednu intervenciju u Ljubiji, gdje su vatrogasci ispumpavali vodu iz podrumskih prostorija u Ulici Drage Lukića zbog nadolaska bujičnih voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana