Vođević posjetio lokalni Dom zdravlja

Srna
Foto: srna

MRKONjIĆ GRAD - Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević posjetio je danas lokalni Dom zdravlja, gdje je sa direktorom ove ustanove Radivojem Erakom i njegovim saradnicima razgovarao o radu patronažnog tima, koji je zvanično počeo sa radom 1. jula.

Vođević je rekao novinarima da je opština Mrkonjić Grad jako razuđena i da postoji veliki broj pacijenata koji nisu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja kako bi dobili adekvatnu zdravstvenu njegu.

"Cilj patronažnog tima jeste da omogućimo besplatan vid zdravstvene njege na kućnom pragu. Opština je preuzela dio finansiranja plate medicinskim tehničarima, dali smo im na upotrebu automobil, a troškove sanitetskog materijala je preuzeo Dom zdravlja", naveo je Vođević.

On je zahvalio tehničarima i direktoru ustanove Eraku za uspješu saradnju.

Erak je zahvalio opštinskom rukovodstvu jer je podržalo njihovu inicijativu za osnivanje ovog tima.

"Već imamo 450 posjeta i ovo je prava stvar na opšte zadovoljstvo i nas zdravstvenih radnika, a pacijentima se ide po indikacijama porodičnog ljekara i na poziva pacijenata", rekao je Erak.

On se nada da će od sljedeće godine ovom timu obezbijediti i ljekara, da bi zaokružili kompletnu uslugu.

Direktor Doma zdravlja apelovao je na stanovnike da izbjegavaju masovna okupljanja jer se epidemiološka situacija pogoršava.

Medicinska sestra Mira Stojičić kaže da dugo godina radi u Domu zdravlja i da je obilazeći pacijente i mimo radnog vremena vidjela da postoji potreba da se ljudima pruža pomoć po kućama.

"Oformljen je mobilni tim u kojem radimo kolega Duško Gašić i ja, pružamo usluge po indikacijama porodičnih ljekara, po pozivu pacijenata i porodica i Centra za socijalni rad. Naš tim radi svakodnevno, i vikendom i praznicima", dodala je Stojičičeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana