Voda u Maslovarama ponovo na analizi

C. M.
Voda u Maslovarama ponovo na analizi

Kotor Varoš - Uzorci vode sa jedne od česmi u Maslovarama kod Kotor Varoša biće uzeti danas kako bi se utvrdilo da li stanovnicima ovog sela prijeti opasnost od zaraze.

Koordinator službe za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš Milenko Đurić istakao je da će mještani sami odabrati česmu sa koje će biti uzorkovana voda za piće.

- Želimo biti sigurni da nema nikakve opasnosti. Voda će biti ponovo uzorkovana i sa vodotoka rijeke na lokalitetu Rastova kosa, a rezultate analize uzorka uzetog prošle sedmice očekujemo danas - kazao Đurić.

Posljednji rezultati analize vode koji su objavljeni prošle sedmice pokazali su da je u vodotoku prisutna velika količina fekalnih bakterija zbog čega je stanovnici nisu smjeli upotrebljavati ni za piće, niti za druge potrebe. Vodu je zagadila lokalna firma za preradu pilećeg mesa "Jata" koja je nezakonito deponovala ogromne količine klaoničkog otpada što je ugrozilo više od 40 domaćinstava. Iako je otpad uklonjen voda je i dalje zagađena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana