Voda u Bijeljini treba da pojeftini za deset odsto

Lj. A.
Voda u Bijeljini treba da pojeftini za deset odsto

Bijeljina - Stanovnici Bijeljine plaćaju najskuplje komunalne usluge u BiH, zbog čega ćemo tražiti smanjenje cijena za deset odsto, rekao je juče kandidat za gradonačelnika Pokreta "Uspješna Srpska" Zlatko Maksimović.

- Cijena vode u Bijeljini za domaćinstva je 1,30 maraka po kubnom metru, dok je u Banjaluci 73 feninga, a kanalizacija u Bijeljini je gotovo deset puta skuplja nego u Trebinju - rekao je Maksimović.

On je istakao da gradonačelnik Mićo Mićić, kao predstavnik državnog kapitala u preduzeću "Vodovod i kanalizacija", ima uticaja na ove cijene i da, ukoliko želi, to može da promijeni.

- Mićić ima uticaja, ali isto tako uticaja ima i nova skupštinska većina i ja ću obezbijediti podršku da se snizi ova cijena - rekao je Maksimović.

On je istakao da Mićić obećava građanima ono na šta nema uticaja, navodeći da je najava o subvencionisanju cijene pšenice od dva feninga po kilogramu "politikantstvo i obmana poljoprivrednika".

- Da je mislio da to uradi, mogao je i ranije, a ne u izbornoj godini - kaže Maksimović.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Slaviše Cacanovića, u gradskom budžetu nije planiran novac za isplatu ovih podsticaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana