Vlast u Doboju dobile novac i pogazili riječ

D. D.
Vlast u Doboju dobile novac i pogazili riječ

Doboj - Odbornici opozicije u Skupštini grada Doboj juče su napustili sjednicu, jer nije prihvaćen njihov prijedlog da se realizacijom odluke o kreditnom zaduženju 6,176 miliona maraka istupi iz Zajednice opština turskog svijeta.

Klub odbornika SNSD-a u SG Doboj je tražio da se odluka o pristupanju turskoj zajednici, koja je usvojena 3. marta ove godine, stavi van snage, jer su odbornici pozicije obećali da će to učiniti ako Vlada RS odobri novac za određene infrastrukturne projekte.

- Činjenica je da vi ne želite da povučete odluku o stupanju u turski svijet i ne želite da vratite cijenu komunalija - kazala je predsjednik Kluba SNSD-a u SG Doboj Sanja Vulić.

Odbornik SNSD-a Danijel Gajić smatra da se vlast na ovaj način ruga i Skupštini i građanima. Skupštinska većina predvođena SDS-om usvojila je odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od pet miliona maraka kod komercijalnih banaka plus još 1,176 miliona kod Svjetske banke. Novac će biti uložen u sanaciju gradskih ulica i lokalnih puteva.

U SDS-u kažu da su Vlada RS i Fond solidarnosti RS donijeli odluku da Doboj i Šamac mogu preći kvotu od 18 odsto i kreditno se zadužiti za projekte koji se tiču sanacije posljedica poplava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana