Vlasenica:Tužilac zataškao prijetnje Srbima

Goran Maunaga
Vlasenica:Tužilac zataškao prijetnje Srbima

Vlasenica - Tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo u Vlasenici Biljana Petrović obustavila je istragu protiv Mehmeda Kuljančića koji je na svom "Fejsbuk" profilu javno prijetio Srbima.

Kuljančića je policiji prijavio stanovnik Vlasenice Slobodan Vasiljević nakon što je Kuljančić na svom "Fejsbuk" profilu napisao "Srbi j….. vam djecu i mater, a posebno će vam šef j….. mater, zapamtite to" povodom teksta objavljenog u "Glasu Srpske". Tekst je objavljen 11. marta pod naslovom "Bivši zamjenik šefa policije narko-diler?", a odnosi se na bivšeg zamjenika komandira vlaseničke Policijske stanice Muamera Ferhatovića i Kuljančića za koje građani Vlasenice u pismu upućenom ministru unutrašnjih poslova RS navode da su narko-dileri zbog čega je protiv njih pokrenuta istraga.

Policijska stanica vlaseničkoj kancelariji Okružnog tužilaštva o tome je 12. marta dostavila izvještaj da tužilaštvo ocijeni da li tu ima elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti. Petrovićeva nije saslušala ni Kuljančića ni Vasiljevića koji su izjave dali samo policiji. Kuljančić je policiji rekao da je "to napisao jer je bio bijesan".

Petrovićeva je u naredbi o nesprovođenju istrage protiv Kuljančića, koji je ranije hapšen zbog posjedovanja droge i oružja, navela da "ne postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, niti neko drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti".

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana