Vlasenica: Tužbe skrojile deficit

Srna
Vlasenica: Tužbe skrojile deficit

Vlasenica - Opština Vlasenica zabilježila je u prva tri mjeseca budžetski deficit od oko 15.000 KM, najviše zbog vanrednih troškova na pojedinim budžetskim pozicijama, izjavio je Srni načelnik te opštine Dragoslav Todorović.

Komentarišući kvartalni izvještaj o izvršenju budžeta, koji je danas usvojen na redovnoj sjednici vlaseničke Skupštine, Todorović je objasnio da su vanredne troškove stvorile izvršne sudske presude u ukupnom iznosu od 40.000 KM, izrečene po osnovu radnih sporova iz ranijih godina.


"Da nije bilo tih presuda, imali bismo suficit. Ovaj manjak u opštinskoj kasi nije značajan, pogotovo u poređenju sa ranijim godinama kada smo za isti period bili u manjku i do 120.000 KM. Siguran sam da će do kraja godine ovaj deficit biti anuliran", rekao je Todorović.

Glasanju o prijedlogu odluke o izvršenju budžeta nisu priustvovali odbornici opozicionog SNSD-a.

Predsjednik Kluba odbornika te stranke Aleksandar Kraljević izjavio je Srni da su odbornici SNSD-a napustili sjednicu, jer im nije odgovoreno na zahtjev za pristup informacijama kojim su zatražili da im se predoče podaci koliko koja politička partija plaća opštini za zakup poslovnih prostorija, ističući da jedino ta stranka plaća zakup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana