Potpisani ugovori za obnovu sedam stambenih jedinica u Vlasenici

Srna
Foto: Srna

VLASENICA- Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i predstavnici federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica potpisali su danas ugovore sa sedam korisnika koji su konkurisali na javni poziv za rekonstrukciju i obnovu stambenih jedinica s ciljem povratka u lokalne zajednice na teritoriji Republike Srpske u toku ove godine.

Kraljević je zahvalio Ministarstvu raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH za dosadašnju saradnju i izrazio nadu da će ona biti nastavljena, dodavši da će lokalna zajednica nastaviti realizaciju projekata koji će poboljšati uslove života stanovnika Vlasenice.

Predstavnik federalnog Ministarstva Emira Mešić rekla je novinarima da se na konačnoj listi našlo sedam korisnika koji su zadovoljili zakonom propisane uslove da dobiju građevinski materijal.

Ona je dodala da svake dvije godine raspisuju javni poziv, gdje korisnici moraju da ispune opšte i posebne kriterijume.

"Svaki od njih ima različitu potrebu i izlaskom na teren ocjenjeno je šta kome treba. Oni su dužni da ugrade materijal u narednih šest mjeseci, što brže to bolje, da ga adekvatno uskladište da ne bi propao, da ga ne odvuku na drugu lokaciju i da ga neko ne ukrade", izjavila je Mešićeva.

Osmočlana porodica Devle Ćatić živi u kući u centru Vlasenice na kojoj su neophodni radovi od temelja do krova.

"Zahvalila bih Ministarstvu i načelniku Kraljeviću koji su pomogli da dođe do realizacije ovog projekta i bez čije pomoći ne bismo mogli da počnemo radove. Imam djete sa posebnim potrebama, tako da ova donacija mnogo znači za mene i moju djevojčicu", navela je Ćatićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana