Vladika Sergije: Vaskrnuće Hristvo da udahne novi život Krajini

Srna
Vladika Sergije: Vaskrnuće Hristvo da udahne novi život Krajini

DRVAR - Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije poželio je da Vaskrsenje Isusa Hrista udahne novi život stradalnoj Krajini, opustošenoj i ostavljenoj na milost i nemilost olujnih balkanskih vjetrova.

Vladika Sergije je u svoj besjedi istakao da je Krajina nebrojeno puta stradala sa Hristom, u vjeri i nadi da će sa njim i vaskrsnuti.

“Vaskrsenje Hristovo je radost Zemlje i Neba, temelj života vječnog, kruna svih naših nada. Vaskrsenje Hristovo je smrt smrti i život života”, naveo je vladika Sergije u poruci objavljenoj na sajtu Eparhije.

Prema njegovim riječima, Vaskrsenje Hristovo je trijumf života, poraz smrti, dokaz vjere, plamen nade, oganj ljubavi.

Vladika je istakao da vaskršnji smisao obesmisli svako ljudsko nezadovoljstvo, poroke, pohlepu i omrazu, jer je Gospod svojom žrtvom, smrću i vasksrenjem osmislio svaku patnju, bol i suzu, darujući postojanju smisao u vječnosti.

“Vaskršnja radost, kojom je Vaskrsli Hristos obradovao sav rod ljudski, neka bude motiv naše radosti, da nas nikada ne nadvaladaju tuga, očaj i beznađe”, naveo je vladika.

Vladika Sergije je poželio da Vaskrsenje Hristovo iznova obnovi porušene mostove među ljudima i među narodima, da na svakom mjestu bude mir, jer je previše ovozemaljskog vremena uzalud potrošeno na ratove i sukobe.

Vladika Sergije je pozdravio pravoslavni narod pozdravom “Hristos Vaskrse - Vaistinu Vaskrse”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana