Vladika Fotije: neophodno očuvati porodicu i moralne vrijednosti

Srna
Vladika Fotije: neophodno očuvati porodicu i moralne vrijednosti

PELAGIĆEVO - Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije pozvao je političare koji vode srpski narod da ne potpisuju i ne predaju ljudsku slobodu i pravoslavno predanje zarad evropskih obećanja i misionarenja iza kojeg se, kako je rekao, kriju bezakonje i neistina.

"Treba da smo duhovno budni i mudri, da ne činimo ništa što je protivno našem predanju, jer možemo sutra postati robovi samo jednim potpisom. Odgovornost pred Bogom i istorijom je na političarima", ocijenio je vladika Fotije, ali je apelovao i na savjest svakog čovjeka.

Besjedeći na praznik spomena ikone Bogorodice Trojeručice u Hramu Svetog Proroka Ilije u Pelagićevu, vladika je naveo da će biti još pritisaka na srpski narod i istakao da nije lako ljudima koji vode državu.

"Zato im treba naša podrška i riječ, da nama niko ne izvozi i ne prodaje maglu iza koje se krije bezakonje i neistina, da živimo pravoslavno predanje, a ne da budemo drugi neko zarad evropske budućnosti. Ko zna šta će sutra nama nametati. Mi njima ne sporimo ništa njihovo, samo neka oni nas ostave na miru", poručio je episkop Fotije.

Vladika je kao prioritet i neophodnost izdvojio očuvanje porodice i pravih moralnih vrijednosti srpskog pravoslavnog naroda, a kritikovao je evropsku rodnu teoriju i održavanje "parada ponosa" kao rušenje institucija porodice i samog čovjeka.

"Mi želimo slobodu života u Hristu, u vrlini, dobru, u pravdi, čestitosti i iskrenosti. Neka je njihova sloboda njima, a nama naše pravoslavlje sveto", zaključio je episkop Fotije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana