Vlada utvrdila prijedlog zakona o gradu Laktaši

Srna
Vlada utvrdila prijedlog zakona o gradu Laktaši

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o gradu Laktaši, kojim se uređuje područje, nadležnosti, organi i finansiranje grada.

Kao razlog za donošenje ovog zakona navodi se da su Laktaši na osnovu odluke Skupštine opštine pokrenuli postupak za dodjelu statusa grada i da su ispunjeni zakonski uslovi jer ta lokalna zajednica predstavlja jedinstvenu geografsku, socijalnu, ekonomsku, istorijsku i teritorijalnu cjelinu sa odgovarajućim nivoom razvoja.

Opština Laktaši više od tri godine ima status razvijene jedinice lokalne samouprave i stopu zaposlenosti iznad republičkog prosjeka, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske utvrdila je po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, što je neophodno s obzirom na utvrđivanje Prijedloga zakona o gradu Laktaši.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje saobraćajnice u banjalučkom naselju Petrićevac, kao i odluke o utvrđivanju opšteg interesa radi izgradnje objekta u svrhu sanitarne zaštite izvorišta „Vidovića vrelo“ i o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje puta u naseljenom mjestu Grabovica u opštini Vlasenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana