Vlada poništila smjene u Skupštini Srebrenice

Srna
Vlada poništila smjene u Skupštini Srebrenice

Srebrenica - Vlada RS stavila je van snage odluku o smjeni predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine Srebrenica Hamdije Fejzića iz SDA i Radomira Pavlovića iz SNSD-a.

U odluci Vlade donesenoj na prijedlog Ministarstva uprave i lokalne samouprave navedeno je da su Fejzić i Pavlović smijenjeni nezakonito, s obzirom na to da u trenutku njihove smjene u skupštinskoj sali nije bila nijedna ovlašćena osoba koja bi predsjedavala sjednici.

Krajem marta u Skupštini opštine Srebrenica formirana je nova većina bez najbrojnije srpske stranke SNSD-a, koja ima pet odbornika. Skupštinsku većinu formirali su četiri odbornika SDA, dva SDS-a, po jedan Stranke za BiH, SRS-a, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu, te bivši odbornik SDP-a. Na sjednici 28. aprila smijenjeni su Fejzić i Pavlović i trojica od pet načelnika odjeljenja. Alija Tabaković iz SDA imenovan je za predsjednika Skupštine, a za potpredsjednika Mile Stanojević iz SDS-a.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je nakon toga da će insistirati na poštovanju zakona i izrazio očekivanje da će Ministarstvo uprave i lokalne samouprave preispitati odluke donesene na posljednjoj sjednici. Istakao je da novoformirana većina nije radila u skladu sa zakonom, poslovnikom i Statutom opštine, što je potvrdilo i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana