Vlada će pomoći nicanju industrijske zone u Palama

M. L.
Vlada će pomoći nicanju industrijske zone u Palama

Banjaluka - Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da opština Pale ima dinamičan razvoj, koji je neophodno nastaviti, te da je Vlada Srpske opredijeljena da pomogne stvaranje industrijske zone u ovoj opštini.

Dodik je juče, prisustvujući obilježavanju Dana i krsne slave opštine, Uspenja presvete Bogorodice, rekao da je došao da  čestita stanovnicima i načelniku Pala krsnu slavu i da zajedno s njima obilježi dostignuća i uspjehe opštine.

- Nedavno smo razgovarali o Olimpijskom centru, kojem ćemo pomoći da uvede sistem osnježavanja - podsjetio je Dodik i dodao da je za realizaciju ovog plana potrebno oko 11 miliona KM i da će, bez obzira na tešku situaciju u Olimpijskom centru, Vlada i institucije RS obezbijediti novac da se to pitanje riješi.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović istakao je da je resorno ministarstvo u razne vidove socijalnog zbrinjavanja na području ove opštine uložilo oko deset miliona maraka. Savanović je kazao da je riječ o zbrinjavanju po osnovu privatizacije preduzeća, zapošljavanja, banjske rehabilitacije i ostalog. 

On je naveo da je kroz Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida na području Pala zbrinuto 148 porodica, odnosno izgrađeno je 87 stanova, te realizovano 67 nepovratnih novčanih pomoći. 

- Nastavićemo i dalje da ulažemo u skladu sa mogućnostima - poručio je Savanović. 

Načelnik Pala Boško Jugović kazao je da je između dvije slave mnogo urađeno, te da ih očekuje puno posla u Olimpijskom centru prije turističke sezone na Jahorini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana