Višković u Velikogospojinskoj litiji: Porodica je svetinja

GS
Foto: Twitter

Porodica je u pravoslavlju svetinja i iskonska vrijednost od koje se ne može odustati i Vlada Republike Srpske će nastaviti da preduzima potrebne mjere za očuvanje i brojnost porodice, izjavio je premijer Srpske Radovan Višković.

Višković, koji je večeras učestvovao u Milićima u Velikogospojinskoj litiji za spas porodice, poručio je da "moramo njegovati porodicu".

- Što više budemo davali značaja porodici i vaspitanju naše djece bićemo zdravije društvo i biće bolja budućnost i za Republiku Srpsku. Vlada je učinila mnogo stvari, od besplatnih udžbenika, besplatnog prevoza, sufinansiranja kamatnih stopa. Evo sad, i za porodice sa četvoro i više djece ide 750 KM plus porezi i doprinosi. Ja se nadam da je to samo jedan segment osnaživanja porodice i da nas ima što više. I drago mi je, što u razgovoru sa mladima čujem, da imaju više od dvoje djece - rekao je Višković.

Iz Crkvene opštine Milići naveli su da je danas više nego ikad porodica, koja čini osnovu hrišćanskog i zdravog života uopšte - ugrožena i pred izazovima savremenog drušva, koje vodi ka njenoj razgradnji.

 Moliće se, kako kažu, da se porodica oboži, osnaži i umnoži.

U Milićima je večeras održana svečana „Velikogospojinska litija za spas porodice“, u kojoj je, zajedno sa velikim brojem građana Milića i okolnih opština, učestvovao i premijer Radovan Višković. pic.twitter.com/K92eZl1Xpe

— Vlada Republike Srpske (@Vlada_Srpske) August 28, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana