Višković: "Mlijekoprodukt" značajna kompanija za Republiku Srpsku

GS
Višković: "Mlijekoprodukt" značajna kompanija za Republiku Srpsku

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice značajna kompanija za Republiku Srpsku i regionalni lider u proizvodnji i preradi mlijeka.


Nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije "Mlijekoprodukt", Višković je ocijenio da je možda, poslije zdravstvenog sektora, sektor prerade mlijeka izuzetno osjetljiv na samu pandemiju i korona virus.

"U protekla tri mjeseca nekoliko sam puta telefonski razgovarao sa direkotorom kompanije, interesujući se kakva je situacija sa snabdijevanjem, proizvodnjom i zdravljem radnika. Želim da zahvalim menadžmentu jer su preduzimali sve zaštitne mjere i nijedan oboljeli nije se pojavio u proizvodnji. To je i te kako značajno jer su na takve pojave kupci veoma osjetljivi", izjavio je Višković novinarima.

On je naglasio da je "Mlijekoprodukt" više nego dobra kompanija sa 377 zaposlenih i jedna među rijetkim u Republici Srpskoj koja je i za vrijeme pandemije virusa korona povećala broj zaposlenih, a ne smanjivala.

"Izuzetno je važno za Republiku Srpsku, za mene kao predsjednika Vlada i za cijelu Vladu, da imaju više od 1.700 kooperanata širom Republike Srpske, uredno izmiruju svoje obaveze, da su ti kooperanti zadovoljni, da je dobra poizvodnja i dobar plasman proizvoda, te da posluju u sastavu grupacije 'Imlek' koja je regionalno tržišno najbolje pozicionirana u ovoj branši", rekao je Višković.

On je naglasio da je danas došao u posjetu kompaniji "Mlijekoprodukt" u Kozarskoj Dubici da bi se i lično zahvalio ljudima koji rukovode ovom kompanijom i njihovom doprinosu za razvoj Republike Srpske, očuvanje zaposlenosti i za urednu isplatu svih obaveza prema Republici Srpskoj.

"Naše resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske zajedno sa 'Mlijekoproduktom' učestvuje i kod isplate premija za mlijeko i u sufinansiranju nabavke opreme i objekata i tako pomaže poljoprivrednu proizvodnju u Republici Srpskoj. Rezultati su vidljivi i vide ih svi oni koji žele da vide i realno sagledaju situaciju", rekao je Višković.

On je precizirao da se, prema najnovijim informacijama, otkup mlijeka u Republici Srpskoj iz dana u dan povećava, a da Vlada preko resornog ministarstva mjesec za mjesec isplaćuje premije za mlijeko.

"Bar u posljednju godinu i više dana niste mogli čuti nijednog nezadovoljnog iz privrede, a znate da su prije samo par godina vijesti i dnevnici počinjali sa protestima proizvođača mlijeka i da se u nekom momentu mlijeko prosipalo i na ulicu", podsjetio je Višković.

On je naglasio da toga više nema zahvaljujući mjerama koje je preduzela Vlada Republike Srpske, ali i odgovornim prerađivačima, koji zajedno sa Vladom rade na dobrobit Republike Srpske.

"Mi ćemo učiniti sve u narednom periodu da skupa razvijamo ovu branšu i vrlo brzo ću posjetiti i mljekaru 'Pađeni' u Bileći", najavio je Višković i dodao da je Republika Srpska pokrivena sa dva izrazito dobra prerađivača mlijeka, kojima se na tome i javno zahvalio.

Direktor kompanije "Mlijekoprodukt" Rankica Marelj izjavila je da je tokom pandemije virusa korona preduzeće imalo veliku podršku premijera i Vlade Republike Srpske.

"Premijer nam se više puta obraćao, nudio je pomoć i mi smo to iskoristili. Naša proizvodnja je tekla noramalno, nismo imali oboljelih ljudi, a otkup i proizvodnja su tekli normalno", naglasila je Mareljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana