Višković: Biće nastavljen razvoj Trebinja

Srna
Višković: Biće nastavljen razvoj Trebinja

TREBINjE - Premijer Republike Srpske Radovan Višković, kome je danas u Trebinju uručena Povelja grada, izjavio je da ga ovo priznanje obavezuje da nastavi da podržava ubrzani razvoj Trebinja, te najavio da će se u narednom periodu nastojati da se Hercegovina putnom infrastrukturom otvori prema ostatku Srpske, matici Srbiji i Beogradu.

Višković je na svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinja, povodom 105 godina od oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu, zahvalio za priznanje za razvoj i prosperitet, kako je rekao, njemu drage Hercegovine i Trebinja, istakavši da mu posebno znači to što ga je dobio na današnji dan kada je Trebinju podarena sloboda za kojom je narod tada vapio.

On je rekao da mu priznanje grada Trebinja imponuje, ali i da ga obavezuje da i ubuduće pruži još veći doprinos razvoju ovog dijela Srpske, dodajući da je kao premijer Srpske nastojao da vodi računa o ravnomjernom razvoju Republike.

Premijer Srpske je izrazio zadovoljstvo što je mogao da pomogne Trebinju da se ubrzano razvija i da danas bude jedna od najvećih turističkih destinacija u Srpskoj i BiH, istakavši da svi žele da se tako i ubuduće nastavi.

- Ponosan sam i što će Trebinje, Hercegovina i ovaj kraj koji se naslanja na Crnu Goru i Hrvatsku uskoro dobiti najsavremeniji klinički kompleks, što će omogućiti da ovo podneblje postane još privlačnija destinacija za život - rekao je Višković i poručio da nema boljeg mjesta za život nego što je Republika Srpska.

On je istakao da srpskom narodu nikada kao danas nije bilo važnije da ima sabornost i jedinstvo.

- Uprkos nekim političkim neslaganjima i različitim mišljenjima, siguran sam da nam je svima na prvom mjestu Republika Srpska, naša Hercegovina, Trebinje i svi krajevi naše predivne zemlje, kao i narod, vrijedni radnici i domaćini koje ima Srpska - istakao je Višković.

On je naglasio da Srpska ima perspektivu, šanse i budućnost i ponovio da je sloga veoma važna i potrebna.

Premijer je povodom današnjeg praznika rekao da su Srbi uvijek donosili slobodu i željeli da je podare i drugima.

- Hercegovina, Trebinje i svi dijelovi Srpske i danas su spremni da pruže ruku svima koji u nama vide partnere i ljude koji nikad u sebi nisu i neće nositi mržnju, nego ljubav i želju da štitimo svoje - rekao je Višković i dodao da srpska vojska nikada u istoriji nije bila okupatorska, nego je samo štitila svoja ognjišta, vjeru i imovinu.

Na svečanoj sjednici Skupština grada Trebinja povodom 105 godina od oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu dodijeljena su gradska priznanja.

Povelja grada pripala je srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, dugogodišnjem kulturnom radniku Slobodanu Vujoviću, a posthumno privredniku i humanisti Slobodanu Stankoviću.

Dobitnici zahvalnice su bivši ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa i Dom učenika u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana