Višečlana porodica iz Sitneša dobiće novi dom: Stojkovićima u pomoć priskočili i borci

D. J.
Višečlana porodica iz Sitneša dobiće novi dom: Stojkovićima u pomoć priskočili i borci

SRBAC - Boračka organizacija iz Srpca podržaće humanitarnu akciju koju je pokrenula Parohija lepenička za izgradnju kuće četvoročlanoj porodici Dragana Stojkovića iz Sitneša.

Predsjednik organizacije Goran Plotan rekao je da će borci od ušteda koje su ostvarili u tekućem poslovanju pomoći da se nastave radovi na kući koja se gradi od aprila ove godine.

- Čuli smo da je izliven temelj i podignuti zidovi do druge ploče, pa ćemo obezbijediti cement koji je potreban za ovu fazu radova. Naša organizacija preko Fonda solidarnosti takođe će izgraditi u ovoj godini tri kuće za borce slabijeg imovnog stanja, a značajan broj će biti renoviran - kazao je Plotan.

Dragan Stojković živi sa suprugom u neuslovnoj kući sa dvije maloljetne kćerke koje pohađaju osnovnu školu.

- Nezaposlen sam i uglavnom radim za dnevnicu, a supruga je zaposlena u jednoj tekstilnoj firmi. Nismo imali novca da saniramo staru kuću i baš nam je bilo teško jer je sve dotrajalo. Zahvalan sam onima koji su se sjetili da nam pomognu, što će mnogo značiti i mojim roditeljima, koji će se preseliti kod nas jer je i njihova kuća u lošem stanju - rekao je Dragan.

Kako bi se kuća barem pokrila do zime, potrebna su značajna sredstva, pa se pozivaju građani da ostave priloge u kutijama koje su postavljene u crkvama lepeničke parohije ili da uplate donaciju na žiro-račun koji je otvoren u Sberbanci na broj: 567 353 5000 350 292, na ime Dragan Stojković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana