Vikend na Jahorini obilježila sportska takmičenja i sjajan provod

GS
Vikend na Jahorini obilježila sportska takmičenja i sjajan provod

Iako je Jahorina poznata po nevjerovatnim stazama i najmodernijim instalacijama vertikalnog transporta, planina je, ponosno mogu reći, tokom prethodnih godina postala sinonim za zabavu, prvenstveno sportskog karaktera, istakla portparol Olimpijskog centra Jahorna, Sanja Ćeremidžić.

Ona je dodala da takvu zabavu posjetioci ove planine mogu pronaći na platou Poljice, gdje se održava treći po redu „Mozzart Teqvoly Winter Tour” turnir.

- Posebnu radost nam pričinjava činjenica da se na našoj planini održava veliko finale ovog turnira. Upravo smo za najbolje, kao domaćin i jedan od organizatora ovog događaja, pripremili ski-karte za pobjednike finala, kako bi još više uživali na našoj planini, ali i pokazali sportsko umijeće na jahorinskim stazama, ne samo na “teq” stolovima. Sigurna sam da su sjajni skijaši, baš kao što su i  teqvoly igrači - naglasila je Ćermidžićeva.

Direktor ACAR Events-a, Adni Challenger istakao je da je izuzetno srećan što je na Jahorini, te što su tim koji je prvi u BiH napravio ovakav događaj na snijegu.

- Teqvoly kao jedan novi sport na našim prostorima temelji se na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Upravo danas ćemo saznati koji je mješoviti tim bio najbolji tokom četiri etape ovog takmičenja koje je održano na četiri bh planine: sada na Jahorini, ali i na Bjelašnici, Vlašiću i Ponijerima u prethodnom periodu - rekao je Challenger.

On je istakao da je ovaj tunrir u kratkom vremenskom roku u potpunosti osvojio srca teq takmičara i ljubitelja planine, koji posebno uživaju u uzbuđenju i nadmetanju u potpuno novoj dimenziji ovog sporta - na snijegu.

- Plan nam je da ovaj sport dobije na popilarizaciji širom BiH i da u budućnosti ima svoje predstavnike na Olimpijadi -  izjavio je Challenger.

Olimpijsku planinu Jahorinu je 72. dana skijanja posjetilo više od 280.000 skijaša, dok je broj prolaza dostigao gotovo 2.200.000. Takmičarski vikend, na Jahorini uz Teqvolly turnir obilježile su i trke Red Bull Gome Run koji je imao rekordan broj takmičara, te Termag FIS Kup, Snow Art kup, koje su privukle takmičare iz 20 različitih zemalja.

Već od 8. i 9. marta održaće se Balkan FIS kup, dok će se 9. marta na Jahorini održati već drugu godinu za redom trka SkySnow. Dan nakon toga, 10. marta ova planina će biti domaćin i prvoj

- Revijaloj trci u alpskom skijanju "Jahorina - Ravna planina”, te tradicionalnoj trci ambasadora pod nazivom DiplomatSki koja je zakazana za 11. mart. Isti dan 11. marta obilježiće se i fantastična predstava „Đurologija“ u Olimpijskom baru. Za sve dame povodom proslave Osmog marta. će biti besplatno cjelodnevno skijanje na ovoj planini - naglasili su iz Olimpijskog centra.

Martovsko skijanje na jahorinskim stazama među skijašima i ljubiteljima ove planine poznato je kao najljepši period svake zimske sezone za uživanje u suncu, visokom sniježnom pokrivaču na besprijekorno uređenim stazama i punom kapacitetu skijališta kada je riječ o instalacijama vertikalnog transporta.

- Dani su u mjesecu martu znatno duži, zalasci savršeni, a dnevno skijanje, kao i noćno, fenomenalno. Blagi temperaturni minus karakterističan za ovaj mjesec obezbijediće sjajne uslove za skijanje i potpuno uživanje skijaša koji na Jahorinu i dalje pristižu u velikom broju, znajući da je naljepše skijanje upravo u ovom mjesecu - istakli su iz Olimpijskog centra Jahorina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana