"Vidovdanski dani folklora" okupili deset kulturno-umjetničkih društava

Srna
"Vidovdanski dani folklora" okupili deset kulturno-umjetničkih društava

KOTOR VAROŠ - U kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Maslovare održana je manifestacija "Vidovdanski dani folklora" na kojoj se predstavilo deset kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske.

Prije početka manifestacije, koja je sinoć održana na igralištu Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", učesnici su svečanim defileom prošli glavnom ulicom u Maslovarama do crkve Svetog Georgija.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Brio-Rudar" Maslovare Sredo Bogdanić rekao je da je prijateljstvo i druženje sa kulturno-umjetničkim društvima veoma bitno za očuvanje i njegovanje tradicije i običaja.

"Raduju nas ovakva druženja koja imaju za cilj promovisanje tradicionalne igre i pjesme. Nova poznanstva, zabava, a uz to i očuvanje tradicije i običaja glavna su obilježja manifestacije", istakao je Bogdanić i dodao da ovo društvo danas broji 80 članova koji su podijeljeni u tri grupe.

On je naveo da je sabor folklora u Maslovarama postao tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja sve više posjetilaca i kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i regiona.

"Najviše naših članova su upravo oni najmlađi koji nam daju posebnu čar. Veoma nam je drago kada vidimo da djeca i njihovi roditelji prepoznaju prave tradicionale i patrijahalne vrijednosti", naglasio je Bogdanić.

Ovogodišnju smotru folklora u Maslovarama podržao je veliki broj sponozara, dok je ručak za sve učesnike i brojne goste obezbijedilo Lovačko udruženje "Jelovka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana