Vidovdan simbol otpora i identiteta srpskog naroda

Srna

KOZARSKA DUBICA - Vidovdan, krsna slava Vojske Republike Srpske, obilježen je danas u Knežici gdje je kod spomen-obilježja služen parastos poginulim borcima iz odbrambeno-otadžbinskog rata iz Kozarske Dubice.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Dragoljub Ćibić rekao je da je Vidovdan simbol otpora i odbrane identiteta srpskog roda, a da je na ovaj dan prije 28 godina probijen “koridor života” koji je spojio srpski narod sa matičnom državom Srbijom.

“Vidovdan u Knežici svake godine obilježavamo molitvenim činom, danas sa nešto manjim brojem ljudi zbog epidemije virusa korona. Odali smo počast i pomen našoj poginuloj braći iz Knešpolja, ali i ostalim borcima poginulim u otadžbinskom ratu iz naše opštine”, istakao je Ćibić.

On je napomenuo da se Vidovdan u ovoj opštini obilježava dvodnevnim aktivnostima, te da su juče položene spomen-ruže na 205 grobnih mjesta poginulih boraca.

“Mi smo juče sa aktivistima Boračke organizacije na 58 grobalja položili 205 spomen-ruža poginuloj braći, a položili smo i cvijeće na sva spomen-obilježja poginulim drugovima iz otadžbinskog rata”, rekao je Ćibić.

Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić nave je da je Vidovdan simbol stradanja srpskog naroda.

“Ovdje smo danas došli da se sjetimo naših boraca, junaka, stvaralaca Republike Srpske, ali ne samo iz naše opštine nego i svih boraca iz odbrambeno-otadžbinskog rata koji su živote dali za Republiku Srpsku”, istakao je Drljić.

Parastos kod spomen-obilježja, koji je podignut u pomen na 36 stradalih boraca knežičkog kraja, služio je paroh Željko Jevđenić, zatim su brojne delegacije položile vijence.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana