Vesna Jolović i Boris Vuković na čelu društva “Glasinac”

Srna
Vesna Jolović i Boris Vuković na čelu društva “Glasinac”

SOKOLAC - Sokolački planinari izabrali su za predsjednika Skupštine Planinarskog društva “Glasinac” Vesnu Jolović, a predsjednik asocijacije i u naredne četiri godine biće Boris Vuković.

Na sjednici Skupštine održanoj sinoć odlučeno je da sekretar “Glasinca” bude Vera Mijatović, a izabranoj je i 15 članova novog saziva Skupštine.

Prema riječima Jolovićeve, prošla godina je za sokolačke planinare po mnogo čemu bila posebna, jer je ispunjena nizom aktivnosti od kojih se izdvaja nastavak uređenja Planinarskog doma “Crvene stijene”, izgradnja adrenalin parka i aktivnosti u vezi sa proglašenjem zaštićenog područja na Romaniji.

On je navela da se planinari “Glasinca” mogu ponositi i obilježavanjem niza značajnih datuma u vezi sa ekologijom, organizovanjem petog proljećnog pohoda “Vrhovima Romanije”, te nizom drugih aktivnosti.

Jolovićeva je izrazila zahvalnost brojnim donatorima koji su planinarima ovog društva pomagali u realizaciji više projekata, uz podršku UNDP-a, Via Dinarike i opštine Sokolac.

Ona je dodala da će, usvojenim planom rada za 2022. društvo “Glasinac” sličnim aktivnostima obilježiti i ovu godinu u skladu sa smjernicama Planinarskog društva Republike Srpske.

Ovo planinarsko društvo prepoznatljivo je i po organizovanju Memorijalnog takmičenja “Svjetlana Ceca Komlenović” i prvenstva Srpske u planinarskoj orijentaciji.

Na sjednici su sinoć dodijeljena i posebna posthumna priznanja za preminule članove planinarskog društva - Miloša Bajagića, Višnju Ninković i Pavla Ninkovića.

Planinarsko društvo “Glasinac” osnovano je na Sokocu prije 12 godina i jedno je od aktivnijih u Republici Srpskoj, što potvrđuje učešće na brojnim planinarskim pohodima i takmičenjima u BiH i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana