Velika zainteresovanost turista da Sretenje provedu u Trebinju

GS
Foto: Agencije

TREBINjE - Direktor trebinjske Turističke organizacije Mirjana Putica rekla je danas Srni da vlada veliko interesovanje turista za posjetu Trebinju za praznik Sretenje, koji se obilježava 15. februara, te da su naročito zainteresovani gosti iz Srbije, što posebno raduje jer u Trebinje inače najviše turista dolazi iz ove zemlje.

Putica je navela da je već sad velika popunjenost smještajnih kapaciteta u Trebinju za sretenjske praznike.

"Gosti iz Srbije su uvijek dobrodošli u Trebinje, pa i ove godine očekujemo veliku posjećenost našem gradu. Posebno raduje ta informacija da gosti iz Srbije za svoj Dan državnosti - Sretenje, najviše žele da posjete Trebinje", istakla je Putica.

Ona je napomenula da će svi gosti, koji dođu u okviru promotivne akcije "Sretenje u Trebinju 2024", od 15. do 18. februara imati niz pogodnosti prilikom korištenja turističkih usluga.

"Ipak, fokus je stavljen naročito na goste iz Srbije jer je sada imaju slobodne dane povodom državnog praznika, pa smo željeli da ih privučemo da mini odmor provedu u našem gradu", rekla je Putica, te dodala da će ove posjete biti značajne i za gradski turizam jer je februar najslabiji mjesec kada je riječ o turističkom prometu.

Ona je rekla da je promotivna akcija za sretenjske praznike pokrenuta i ove godine jer je lani bila uspješna, pišu Nezavisne.

"Svaki dan imamo dosta upita, poziva, mejlova zainteresovanih o tome. Svi koji dođu u trebinjski Turistički informacioni centar dobiće vaučere za korištenje turističkih usluga u tom periodu", kaže Putica.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije /JUTA/ Aleksandar Seničić izjavio je ranije da se građani Srbije za putovanja van zemlje tokom predstojećeg Dana državnosti - Sretenja, koji se proslavlja 15. i 16. februara, najviše interesuju za Trebinje, Budimpeštu, Solun i Istanbul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana