Veličanstvena kolona prošla ulicama Trebinja

Srna
Veličanstvena kolona prošla ulicama Trebinja

Trebinje - Više stotina vozila okićenih srpskim trobojkama u kilometarskoj koloni prošla je večeras ulicama grada Trebinja i prigradskim naseljima obilježavajući Dan Republike Srpske i 25 godina njenog postojanja.

Građani su se okupili u krugu bivše kasarne "Luka Vukalović" gdje se formirala veličastvena, slavljenička kolona vozila, čiji je organizator gradska Boračka organizacija.


Predsjednik Skupštine gradske Boračke organizacije Petar Mišeljić je rekao da je zadovoljan odzivom građana koje ni hladno vrijeme nije spriječilo da izađu na ulice i proslave Dan svoje republike.

"Dan Republike Srpske treba da poštujemo radi naših poginulih boraca koji su svoje živote ugradili u njene temelje i ratnih vojnih invalida", rekao je Mišeljić.

On je poručio da ako ne bude Republike Srpske da neće biti ni Srba na ovim prostorima, ističući da mladim naraštajima tokom školovanja treba prenositi istinu i ukazivati na istorijske činjenice proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Okupljeni građani su imali najljepše želje za Republiku Srpsku među kojima su da živi u miru i slobodi i da je svi zajedno čuvaju.

Povodom Dana Republike Srpske, gradske ulice, kao i zgrade i privatne kuće su okićene zastavama Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana