Veče umjetnosti u srbačkoj srednjoj školi: Talenti pokazali šta umiju

D. J.
Veče umjetnosti u srbačkoj srednjoj školi: Talenti pokazali šta umiju

SRBAC - Mnogi srbački srednjoškolci posjeduju talente koje do sada nisu mogli pokazati drugovima i profesorima kroz redovnu nastavu, ali su konačno dobili priliku za to kroz Veče umjetnosti, koje je ovih dana organizovano u holu škole.

Profesorica Sanela Vidović, koja sa pedagogom Žarkom Brkanlićem vodi Savjet učenika, kaže da je oko 50 učenika pripremilo zanimljive performanse i iskazalo svu svoju kreativnost.

- Mogle su se vidjeti i poslušati njihove vokalne i glumačke izvedbe, instrumentalni i folklorni nastupi i izložbe slika, odnosno umjetnost u svim njenim oblicima koja je važna za društveni život zajednice i bez koje bi svijet bio siromašniji - rekla je Vidovićeva.

Ona je zahvalila kolegama profesorima koji su imali razumijevanja za đake i puštali ih povremeno sa nastave, jer je organizacija zahtijevala veliki trud, a sav teret su, kako kaže, đaci preuzeli na sebe.

Ognjen Miljević, učenik prvog razreda gimnazije, kaže da u slobodno vrijeme pohađa školu glume i želja mu je bila da predstavi ne samo svoj talenat, već cjelokupan proces nastajanja predstave.

- Prikazali smo šta sve mora da radi glumac na sceni, koja je uloga režisera i svih drugih koji su uključeni u stvaranje pozorišnog komada, a podršku na ovoj manifestaciji su pružili i naši roditelji - rekao je Ognjen.

Manifestaciju je upotpunio i školski hor sa profesoricom muzike Martinom Kotur, a publici se predstavilo i nekoliko talentovanih učenika koji pišu poeziju i prozu i koji su osvajali nagrade na republičkim literarnim konkursima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana