V.d. direktora bolnice „Srbija”: Nalaz o smrti bebe proslijeđen MUP-u i tužilašptvu

Srna
V.d. direktora bolnice „Srbija”: Nalaz o smrti bebe proslijeđen MUP-u i tužilašptvu

ISTOČNO SARAJEVO - Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija potvrdio je danas da je ova bolnica dobila patološki nalaz o smrti nerođene bebe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji je proslijedila MUP-u Republike Srpske, nadležnom tužilaštvu i porodici.

On je rekao da ne želi da komentariše nalaz dok se ne odredi nadležno tužilaštvo.

“I dalje stojimo na raspolaganju svim institucijama”, istakao je Šešlija i dodao da nema zakonsko pravo da tumači patološki nalaz.

Portal “Direkt” ranije je objavio da je u posjedu patološkog nalaza kojim je utvrđen uzrok smrti nerođene bebe u Istočnom Sarajevu.

“Smrt nerođene bebe porodice Bozalo iz Istočnog Sarajeva nastupila je usljed gušenja i posljedičnog gutanja plodne vode i sadržaja crijeva, sa posljedičnim krvarenjem u dosta unutrašnjih organa. Porođaj je obavljen u 40. sedmici trudnoće, a prethodno je fetus bio zdrav”, navedeno je u patološkom nalazu koji je u posjedu “Direkta”.

Ovaj portal je ranije pisao da porodica Bozalo, Dejana i Bojan, traži odgovornost za smrt svoje bebe koja se desila 17. februara ove godine na Odjeljenju za ginekologiju Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Oni i dalje tvrde da je u pitanju ljekarska greška i nemar, te da se desio niz nepravilnosti sa fatalnim posljedicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana