Vatrogasci u Trebinju dobili novu cisternu nakon 32 godine

Srna
Vatrogasci u Trebinju dobili novu cisternu nakon 32 godine

Trebinje - Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, nakon 32 godine, dobila je novu savremenu cisternu vrijednosti 280.000 KM, čiju kupovinu su zajednički finasirali grad Trebinje i Vatrogasni savez Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je, tokom zvanične primopredaje vozila, izrazio zadovoljstvo što je nakon dugo godina pojačan vozni park Trebinjske vatrogasne jedinice i dodajući da se nada da će ova cisterna vatrogascima olakšati posao prilikom gašenja požara koji su česti na ovim područjima.


On je dodao da je grad Trebinje obezbijedio i 150.000 KM za izgradnju vatrogasnog doma u Zasad polju kod Trebinja.

Komandir vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković kaže da će im cisterna biti od velikog značaja, jer su raspolagali sa polovnim vozilima, napominjući da su vatrogasci spremno dočekali požarnu sezonu.

On se zahvalio Vatrogasnom savezu Republike Srpske na pomoći pri opremanju Trebinjske vatrogasne jedinice i na obećanju da će sljedeće godine kupiti još jednu cisternu sa duplom kabinom - navalno vozilo koju nikada do sada nisu imali.

"Ranije smo dobili i vozilo za udese, što nam omogućava da brže reagujemo, jer su nekada sekunde u pitanju da bi spasili ljudske živote", kaže Vuković.

Na području Trebinja požari često bukte i po nekoliko dana, ali zahvaljujući požrtvovanošću vatrogasaca koji danima i noćima ne dolaze sa požarišta svojim kućama, do sada nije izgorio nijedan objekat niti je bilo ljudskih žrtava.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana