Vatra guta pašnjake između Bileće i Trebinja, mještani strahuju za kuće

M. L.
Vatra guta pašnjake između Bileće i Trebinja, mještani strahuju za kuće

Bileća - Požar koji ponovo bukti na teritoriji između Bileće i Trebinja progutao je na stotine hektara pašnjaka, a stanovništvo naseljeno svega kilometar od mjesta požara danonoćno dežura u strahu da vatra ne dođe do kuća.

Mještani bilećkog sela Mirilovići, čija domaćinstva su udaljena kilometar i po od mjesta na kome je u petak izbio požar, kažu da sve nade ulažu u vatrogasce.

Čedomir Kapor iz Mirilovića ističe da, iako vatra još nije došla do kuća, strah je zavladao među stanovnicima.

- Uvijek od nečega strepimo. Požar je još daleko od moje kuće, ali neću biti miran sve dok ne bude ugašen - rekao je Kapor.

I njegove komšije ističu da im nije svejedno da gledaju kako se požar širi.

Kažu, noć je neizvjesna, pa dežuraju na smjenu, da budu spremni, ako zatreba, da brane svoje kuće. Najveću štetu, kažu, trpe stočari, jer nemaju gdje stoku istjerati na ispašu.

Starješina teritorijalne vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović ističe da su tokom dana pojačali ekipe na terenu i da nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom koja se kreće u pravcu sela Mirilovići i sela Brani Do.

- Vatrogasci su na terenu, pokušavaju požar da stave pod kontrolu. Na pravcu požara prema Mirilovićima angažovali smo još jednu ekipu - rekao je Radmilović i dodao da nepristupačan teren dodatno otežava posao vatrogascima.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu u opštini Bileća Dušan Vujović kaže da sve upućuje na to da je požar podmetnut.

U Mostaru i Čapljini u protekla 24 časa zabilježeno je čak devet požara, a do zatvaranja ovog broja "Glasa Srpske" požar između Bileće i Trebinja nije bio ugašen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana