Vaso Popović. sveštenik iz Bijeljine: Medalja velika čast i obaveza

Lj. A.
Vaso Popović. sveštenik iz Bijeljine: Medalja velika čast i obaveza

Bijeljina - Vojni sveštenik Vaso Popović iz Bijeljine, kojeg je predsjednik RS Milorad Dodik odlikovao Medaljom zasluga za narod, rekao je da će s ljubavlju nastaviti da se bavi humanitarnim i duhovnom radom.

Ovo priznanje Popoviću je uručeno povodom Dana Republike.

- Smatram da vrijednog i čestitog čovjeka koji je uvijek spreman da požrtvovano radi u interesu Srpske treba nagraditi i tako istaći njegov rad kao dobar primjer koji će pozitivno uticati na mnoge ljude podstičući ih da i oni vrijedno rade na polju napretka i jačanja RS. U skladu sa tim uvjerenjima smatram vojnog sveštenika Vasu Popovića dostojnim ovog odlikovanja koje mu uručujem - rekao je Dodik prilikom dodjele odlikovanja.

Popović je jedan od osnivača humanitarnog udruženja "Bratstvo i sestrinstvo Presvete Bogorodice Trojeručice Srpske pravoslavne crkve Eparhije zvorničko-tuzlanske Bijeljina". Takođe, jedan je od osnivača Škole ikonopisa "Odigitrija" ove eparhije.

- Ovo priznanje je za mene velika obaveza i čast. Obaveza da nastavim dalje sa radom s ciljem dobrobiti građana, a čast jer je moj dosadašnji rad država ocijenila visokom ocjenom - poručio je Popović._

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana