Vaskršnja tucijada u porti brodskog Hrama okupila 43 takmičara

Srna
Vaskršnja tucijada u porti brodskog Hrama okupila 43 takmičara

BROD - U porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Brodu danas je održana Vaskršnja tucijada, a nagrada za najtvrđe jaje, među 43 učesnika, pripala je Saši Subašiću.

Tucijadu je organizovala Svetosavska omladinska zajednica sa Crkvenom opštinom Brod.

Predsjednik Svetosavske omladinske zajednice Davor Bardak rekao je da taj lijepi običaj iz godine u godinu okuplja sve više učesnika, prije svega djece i mladih.

“Cilj nam je da mladima približimo pravoslavnu vjeru, crkvu i bičaje i da zajedno učestvujemo u molitvenom obilježavanju Vaskrsenja Gospodnjeg”, rekao je Bardak.

On je napomenuo da su vjernicima nakon svetog bogosluženja u hramu Pokrova Presvete Bogorodice dijeljena vaskršnja jaja.

Bardak je dodao da su članovi Svetosavske omladinske zajednice, uz pomoć sugrađana obezbijedili 40 paketa prehrambenih proizvoda i uručili ih pred Vaskrs socijalno-ugroženim porodicama iz Broda.

On je napomenuo da su povodom vaskršnjih praznika organizovali pokloničko putovanje u manastir Svetog Ilije u Krupi na Vrbasu, gdje su se poklonili moštima Svete Matrone Moskovske.

Bogosluženju je jutros prisustvovao i načelnik opštine Brod Zoran Vidić, koji je nakon toga sa okupljenih vjernicima podijelio radost praznika, učestvovao u tuciajdi, te uputio vaskršnju čestitku.

u tucijadi je drugo mjesto osvojila Tamara Petrušić i treće Slađana Šarić, a za najuspješnije učesnike obezbijeđene su prigodne nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana