Vanja samostalno diše, pomjera ruku i nogu

A. J. R.
Vanja samostalno diše, pomjera ruku i nogu

Kotor Varoš - Osamnaestogodišnji Vanja Pejaković iz Kotor Varoša, koji je na ekskurziji u Italiji povrijedio vratni pršljen tokom skoka u plitku vodu, polako se oporavlja, a njegovoj porodici i dalje je potrebna pomoć humanih ljudi za nastavak liječenja.

Vanja se u italijanskoj bolnici nalazi od kraja maja, a tamo će morati da ostane još najmanje šest mjeseci. Njegovi roditelji stalno su s njim i iščekuju dobre vijesti.

- Pomjera pomalo desnu ruku i nogu, samostalno diše već sedam-osam dana, tako da više nije prikopčan na aparate. Ima napretka - rekao je Vanjin otac Saša Pejaković.

Dok se ovaj hrabri mladić bori za oporavak, njegovi sugrađani prikupljaju novac za liječenje. Organizuju brojne događaje, a kotorvaroški Crveni krst je početkom jula u saradnji s kompanijom "m:tel" aktivirao humanitarni broj.

- Broj 1416 će biti aktivan do 31. jula, a presjek stanja je rađen 12. jula i do tada je prikupljeno oko 21.000 KM - rekao je sekretar Crvenog krsta Borislav Brborović.

Svaki poziv na 1416 vrijedan jednu marku pomoći će Vanji da se što prije oporavi i vrati kući, zbog čega apeluju na građane da budu humani i pozovu navedeni broj.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana