Uspjela akcija “Milenijuma”: Paketići vratili osmijeh na lica 317 mališana

D. J.
Uspjela akcija “Milenijuma”: Paketići vratili osmijeh na lica 317 mališana

SRBAC - Za 317 djece iz porodica slabijeg imovnog stanja i višečlanih porodica uručeni su poklon paketići u sklopu tradicionalne akcije “Jedan slatkiš - jedno dijete” koju je 18. godinu zaredom organizovala Nevladina organizacija “Milenijum” iz Srpca.

Izvršni direktor “Milenijuma” Sanela Vidović rekla je da je više stotina javnih i privatnih preduzeća i građana podržalo akciju kupovinom slatkiša ili novčanim donacijama.

- Kutije za slatkiše bile su mjesec dana postavljene na nekoliko lokacija u gradu i odziv je zaista bio impresivan. Mnoga djeca žive u teškim uslovima i ne bi dobila paketić da im to nismo omogućili, tako da je ova akcija opravdala svoje postojanje - rekla je Vidovićeva.

Spisak djece kojoj su uručeni paketići formiran je na osnovu evidencije korisnika usluga Centra za socijalni rad Srbac.

- Riječ je uglavnom o djeci čiji su roditelji nezaposleni ili su djeca samohranih roditelja, kao i oni sa smetnjama u razvoju. Uspjeli smo uručiti paketić za svako dijete sa našeg spiska, a sredstva koja su ostala neiskorišćena ćemo iskoristiti da ih obradujemo za neki od narednih praznika - rekla je socijalni radnik Mirjana Dragosavljević.

Organizaciju akcije podržali su i Crveni krst, Udruženje građana C.E.Z.A.R. i Savjet učenika Centra srednjih škola “Petar Kočić” Srbac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana