Uskoro gradnja dva kružna u Novom Istočnom Sarajevu

Glas Srpske
Uskoro gradnja dva kružna u Novom Istočnom Sarajevu

Istočno Novo Sarajevo - Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji, koji se odnosi na realizaciju izgradnje dva kružna toka u ovoj opštini, čija je vrijednost procijenjena na oko 500.000 KM.

Ćosić je, nakon potpisivanja, rekao novinarima u Istočnom Novom Sarajevu da će izgradnjom dva kružna toka biti riješen problem saobraćajnih gužvi i povećana bezbjednost u saobraćaju na dvije ključne raskrsnice na regionalnom putu koji prolazi kroz Ulicu vojvode Radomora Putnika.

"Ovaj pravac na dionici od Vraca do tržnog centra žTomž je regionalna kičma koja prolazi kroz našu opštinu. Ovim projektom ući ćemo u realizaciju rješavanja problema na raskrsnicama kod žFoto Vasićaž i restorana žMlado jagnjež. Prva raskrsnica uopšte nije pokrivena saobraćajnim rješenjem koji reguliše saobraćaj, dok druga ima semafor", rekao je Ćosić.

On je dodao da su potpisivanjem Memoranduma regulisana prava i obaveze obje strane, te da je opština Istočno Novo Sarajevo finansirala izradu projektne dokumentacije u koju je uloženo oko 20.000 hiljada KM, najavivši da će biti pružena sva neophodna pomoć "Putevima Republike Srpske" da bi se što brže došlo do građevinske dozvole.

Prema njegovim riječima, preduzeće "Putevi Republike Srpske" je ovim memorandumom preuzelo na sebe obavezu da finansira izgradnju ovih saobraćajnica, a Opština će, po završetku radova, preuzeti brigu o održavanju.

Nešić se nada da će, nakon dobijanja neophodnih dozvola i završenih pripremnih radova, izgradnja ovih saobraćajnica početi do kraja avgusta, te da bi u tom slučaju oba kružna toka bila završena do kraja oktobra, odnosno do početka zimske sezone.

On je rekao da je inicijativa za izgradnju dva kružna toka potekla od načelnika Ćosića i da je naišla na razumijevanje u preduzeću "Putevi Republike Srpske".

Nešić je izrazio žaljenje što slična inicijativa nije došla i od opštine Istočna Ilidža, koja, takođe, ima veliki problem sa raskrsnicom kod restorana "Kula".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana