Uskoro asfaltiranje puta ka Priječanima

D. S.
Uskoro asfaltiranje puta ka Priječanima

Banjaluka - Izgradnja puta od Trapista prema naselju Priječani u dužini od oko 400 metara mogla bi da počne kroz mjesec ili dva.

Rekao je ovo “Glasu Srpske” načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

- Tender za izgradnju puta u naselju Priječani je u toku. Idućih dana očekujemo otvaranje ponuda, a odmah zatim i početak radova - rekao je Novaković.

Dodao je da, ako ne bude žalbi i primjedbi na javnu nabavku, izgradnja puta će sigurno početi u prvoj polovini ove godine.

Gradska uprava je za izgradnju 400 metara puta iz budžeta grada izdvojila 600.000 KM.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić rekao je da je put životno pitanje cijelog naselja, jer je prije nekoliko godina proglašen prioritetom.

- Godinama željno iščekujemo izgradnju tog puta, ali, nažalost, malo šta da je urađeno o tom pitanju. Početak izgradnje tih 400 metara puta, iako uopšte neće stići do table ovog naselja, jedva čekamo - istakao je Tojagić, dodajući da je bolje početi ikad nego nikad.

Međutim, mještani su od gradskih vlasti tražili da tih 400 metara puta bude napravljeno pored škole zbog djece, koja na putu do škole nemaju ni trotoara, ali, kako kažu, to nije urodilo plodom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana