Usijani telefoni Hitne u Bijeljini, za Šlep-službu nema predaha

Lj. A.
Usijani telefoni Hitne u Bijeljini, za Šlep-službu nema predaha

Bijeljina - Niske temperature vazduha koje se posljednjih dana u Semberiji spuštaju i do minus 16 stepeni Celzijusa prouzrokovale su brojne probleme.

Stanovnici u ovom dijelu Srpske nenaviknuti na ovako hladne dane, bore se kako znaju i umiju, a dežurne službe imaju pune ruke posla. Posljednjih dana usijao se i telefon Službe hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja, jer se mnogi građani obraćaju za pomoć.

- Zbog poledice je posebno teško pješacima, pa je evidentiran i veći broj građana sa prelomima. Samo sam u toku jedne smjene imao šest takvih intervencija - rekao je ljekar Aleksandar Stevanović.

Sa većim brojem intervencija susreću se i vatrogasci.

- Na teren posljednjih dana najčešće odlazimo zbog paljenja elektroinstalacija, dimnjaka i kontejnera - kazao je starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Mile Spasojević.

Usljed niskih temperatura kvarova je bilo i na vodovodnoj mreži, a iz bijeljinskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" upozoravaju građane da zaštite odvode kako ne bi došlo do veće štete.

- Imali smo veću intervenciju u jednoj zgradi, ali su naši radnici uspjeli sanirati kvar - rekao je portparol ovog preduzeća Stojadin Knežević i savjetovao građanima da vodomjere zaštite staklenom vunom, stiroporom ili nekom drugom vrstom izolacije.

Portparol "Elektro-Bijeljine" Slobodan Đalamić kaže da su godišnji remonti završeni na vrijeme, što je dalo efekte i u ovim vremenskim uslovima, pa građani imaju nesmetano napajanje strujom.

Sekretar Auto-moto društva "Sigurnost" Slobodan Vujić je kazao da je kamion za šlepanje vozila non-stop na terenu. Zbog niskih temperatura zaledio je i kanal Dašnica, a takvu sliku ne pamte dugo ni najstariji stanovnici ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana