Uručeni vaučeri porodicama sa četvoro i više djece

Srna
Foto: Srna

MODRIČA- U Modriči su danas uručeni vaučeri za nabavku školskog pribora za 322 učenika osnovnih i srednjih škola i studente iz porodica sa četvoro i više djece na području ove opštine.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je da je iz lokalnog budžeta obezbijeđeno 9.660 KM pomoći za školovanje djece iz 132 porodice.

“Opština Modriča u saradnji sa Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece žNada četiriž treću godinu organizuje podjelu vaučera za nabavku školskog pribora, čija je pojedinačna vrijednost 30 KM za svako dijete koje se školuje”, rekao je Radulović novinarima.

On je naveo da se podjela vaučera sprovodi u okviru pronatalitetne politike u Modriči.

Radulović je napomenuo da je opština obezbijedila stipendije za sve studente iz porodica sa četvoro i više djece.

“Obezbijedili smo besplatan boravak u obdaništu djeci iz porodica sa četvoro i više dejce pod uslovom da su ostala djeca maloljetna ili se školuju”, rekao je Radulović i dodao da se svake godine, povodom Dana opštine, sa po 300 KM nagrade majke koje su u prethodnoj godini rodile treće ili naredno dijete.

Predsjednica udruženja “Nada četiri” Tanja Pisarević rekla je da ima prodica u kojima jedan ili oba roditelja nisu zaposleni, pa je takvim porodicama svaka podrška dragocjena.

Prema njenim riječim, udruženje ima 137 aktivnih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana