Bileća: Uručene "Ponosne kartice" za 217 porodica

Srna
Foto: Srna

BILEĆA- Predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić uručio je danas "ponosne kartice" za 217 porodica iz Bileće sa troje i više djece, koje će im omogućiti razne popuste prilikom kupovine robe i usluga kod privrednih subjekata uključenih u projekat "Prijatelji porodice".

Osim "ponosne", oni su dobili i "Nestro kartice", koje omogućavaju značajne popuste na gorivo i ostale proizvode koje nudi ta firma. Fondacija "Za porodicu", realizuje ovaj projekat u saradnji sa opštinom Bileća.

Dakić je rekao da u Bileći, u odnosu na ukupnu populaciju, ima gotovo za 50 odsto više porodica nego što je bilo očekivano da će ispuniti uslov za dobijanje kartica, dodajući da je to dobar početak za realizaciju projekta.

On je apelovao da se bilećki privrednici aktivnije uključe u projekat.

"Apsolutno nismo imali odziv lokalnih privrednika za učešće u ovom projektu, što je ne baš pohvalan aspekt koji izdvaja Bileću od ostalih partnera. Zato pozivam bilećke privrednike da se priključe Prijateljima porodice, kojih u Republici Srpskoj već ima više od 250 kojima nudimo razne pogodnosti", naveo je Dakić.

Prema njegovim riječima, stimulans privrednicima treba da bude namjera da učine nešto dobro, da po manjoj marži ostvare veći obim prodaje svoje robe i usluga i time ostvare veći profit.

"Ulažemo napore da podržimo privrednike tako što im obezbjeđujemo marketing, uvezujući ih međusobno da imaju što više pogodnosti. Ovo je set mjera podrške koje idu ruku pod ruku i privrednicima i porodicama", naglasio je Dakić.

Predstavnici opštine istakli su da je veliko interesovanje porodica iz Bileće za "pametnu karticu" i apelovali da privrednici imaju više sluha za višečlane porodice.

 Zamjenik načelnika opštine Bileća Nikola Bajović izrazio je očekivanje da će se to u narednom periodu promijeniti i da će se lokalni privrednici odazvati pozivu.

"Sa nekima već pregovaramo i nadamo se da će prepoznati svoju korist u ovome, a i da će željeti da imaju društvenu odgovornost prema višečlanim porodicama jer je cilj da popravimo demografsku sliku Bileće, pa samim tim i Republike Srpske", rekao je Bajović.

Iz Odjeljenja za privredu, društvene djelatnosti i inspekcijske poslove opštine Bileća pozivaju porodice koje se nisu do sada prijavile, a žele da ostvare pravo na karticu, da to učine, a oni koje danas nisu preuzeli svoje kartice to mogu učiniti narednih dana u prostorijama opštine.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana