Uručene nagrade pobjednicima konkursa Republiko Srpska u srcu te nosim

Srna
Uručene nagrade pobjednicima konkursa Republiko Srpska u srcu te nosim

Bijeljina - Na svečanoj akademiji u Bijeljini večeras su uručene nagrade pobjednicima konkursa "Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim", koji tradicionalno organizuje Gradska boračka organizacija.

Pobjedik jubilarnog, 10. literarnog konkursa je Vojislav Durmanović, učenik osmog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini koji je nagrađen desetodnevnim ljetovanjem u organizaciji Fonda dječije zaštite Republike Srpske.


"Ja sam Republika Srpska" naziv je pobjednikog literarnog rada kojim je mladi autor, kako kaže, želio da prenese poruku ljubavi i ponosa, ali i da izrazi svoj stav da Srpsku niko i ničim ne smije ugroziti.

Ljetovanjem u okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske" nagrađena su tri najbolja literarna rada, kao i najbolji likovni rad na konkursu čiji je pobjednik Mirjana Kalinić, učenica iz Osnovne škole "Dvorovi".

Učenici koji su osvojili drugo i treće mjesto u konkurenciji likovnih radova nagrađeni su sa 100 KM, odnosno 50 KM.

Svečana akademija, uručenje nagrada i izložba najboljih radova na desetom konkursu "Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim" održana je u gradskom Centru za kulturu.

Manifestaciju tradicionalno organizuje Gradska boračka organizacija Bijeljine povodom krsne slave Sveta Tri Jerarha i Dana borca koji se obilježava 14. februara.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović rekao je na svečanosti da je na konkurs ove godine stiglo 48 literarnih radova iz 14 osnovnih škola bijeljinske regije i 63 likovna rada iz četiri škole.

U proteklih 10 godina na konkurs je stiglo 350 literarnih radova, a za tri godine od kada traje i konkurs za likovne radove prispjelo je 300 radova.

"Cilj manifestacije je da na djecu prenesemo ljubav prema Republici Srpskoj koju su stvorili njihovi očevi", istakao je Stevanović.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je najboljima uručio nagrade, kao i rukovodilac projekta "Socijalizacija djece" Fonda dječije zaštite Jovanka Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana